Plantele sunt produse prin diferite tehnici de multiplicare (sămânță, butășire, marcotaj, divizare a plantei, altoire) în pepinierele noastre.

Nu importăm plante! Plantele produse de noi sunt adaptate condițiilor de vegetație din România.

Dimensiunile acestor plante ornamentale sunt calculate de la nivelul de sus al ghiveciului sau a coletului ( doar partea supraterană );
Prețurile sunt finale, iar TVA-ul de 9% pentru plante este inclus;
Pozele sunt originale dar cu  caracter informativ. Plantele ajunse la dumneavoastră pot să difere, în anumite limite, față de cele din prezentare. De aceea  vă putem trimite poze reale cu planta ce urmează a fi expediată.
Taxele de curierat sunt suportate de client și diferă în funcție de localitate, greutate și dimensiune.

Instrucțiuni de plantare

Descriere

Termeni și condiții

Instrucțiuni de plantare și întreținere

 

1.Plantele în ghiveci se pot transplanta oricând din martie până în noiembrie, cu condiția ca pământul să fie dezghețat (vorbim despre lunile extreme - martie, noiembrie).

Plantarea în pământ: pentru plantare se sapă o groapă cu dimensiuni ceva mai mari decât ghiveciul, se pune un strat de pământ netasat la baza gropii, după care se scoate puietul împreună cu substratul din ghiveci și se îndepărtează cu degetele o parte din substrat (cca 1 cm) de pe toată circumferința , astfel încât să se elibereze puțin rădăcina. Apoi se așează  vertical puietul și se astupă groapa cu pământ, în straturi succesive, tasându-le ușor.La suprafață se pune un strat de cca 2-3 cm de pământ netasat.

2.Plantele cu rădăcina nudă se pot transplanta primăvara sau toamna, lunile martie-mai și septembrie-noiembrie, cu condiția ca pământul să fie dezghețat (în lunile extreme - martie, noiembrie).

Plantarea în pământ: pentru plantare se sapă o groapă cu dimensiuni ceva mai mari decât  volumul sistemului de rădăcini, se pune un strat de pământ netasat la baza gropii, după care așează  vertical puietul, se răsfiră rădăcinile și se astupă groapa cu pământ, în straturi succesive, tasându-le ușor. La suprafață se pune un strat de cca 2-3 cm de pământ netasat.

3.Plantele cu balot de pământ la rădăcină se pot transplanta primăvara sau toamna, lunile martie-mai și septembrie-noiembrie, cu condiția ca pământul să fie dezghețat (în lunile extreme - martie, noiembrie).

Plantarea în pământ: pentru plantare se sapă o groapă cu dimensiuni ceva mai mari decât  volumul balotului, se pune un strat de pământ netasat la baza gropii, după care așează  vertical puietul și se astupă groapa cu pământ, în straturi succesive, tasându-le ușor. La suprafață se pune un strat de cca 2-3 cm de pământ netasat.

Coletul (zona ce face trecerea dintre rădăcină și tulpină) nu trebuie  să fie astupat cu pământ (trebuie plantat la același nivel, așa cum a crescut inițial ).

Pământul pe care îl scoateți din groapă trebuie mărunțit foarte bine și îl puteți amesteca cu substrat special pentru conifere sau pământ de flori după caz.

După plantare se udă dar fără a exagera, apa nu trebuie să băltească!

Vara, udarea se face la 2-3 zile, cu apă la temperatura mediului, dimineața devreme sau seara târziu - dacă apa este foarte rece, atunci planta intră în șoc termic.

Apa nu trebuie să băltească la rădăcină, pentru că planta se va sufoca și va începe să se usuce.

 

Descrierea generală a speciei

 

Pinul silvestru (Pinus sylvestris) este un arbore indigen (crește spontan în România) ce poate atinge, excepțional, înălțimi de 40-50 de metri.

Înrădăcinarea este superficială pe stâncării dar în condiții de sol profund poate saă fie chiar pivotantă.

Tulpina este de cele mai multe ori sinuoasă, ramificându-se grosolan la partea superioară.

Coroana este în tinerețe piramidală, apoi capătă formă caracteristică, tabulară..

Frunzele sunt  cxâte două într-o teacă, lungi de 3-7 cm, puțin răsucite, au vârful ascuțit și sunt relativ rigide. Sunt verzi-albăstrui sau verzi-cenușii. Teaca la început alburie, ulterior devine cenușie sau negricioasă.

Conurile stau izolate sau câte 2-3, ovo-conice, adesea asimetrice, lungi de 3-7 cm, scurt pedunculate.

Semințele sunt de 3-4 mm lungime, cenușii sau negricioase, cu aripa brună, de circa 10-15 mm lungime.

 

Puieți de pin( Pinus sylvestris) de talie mare

150,00 RON

 

+40 763 664 883

Descriere:

Puieți de pin, talie mare, tunși în diverse forme, cu înălțimi între 150-200 cm. Se livrează cu balot de pământ la rădăcină sau în ghiveci.

Termen de livrare aproximativ: 7 zile

 

Alte produse

05 ianuarie 2024

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri, WebWave.